link na članak

VALPOVO Projekt SYNERGY dodijelio je vouchere za financiranje inovativih ideja koje rješavaju društvene probleme uzrokovane pandemijom COVID-19 virusa.

Na poziv projekta SYNERGY javila se Osnovna škola Valpovo koja je tražila rješenje za problem povratka učenika u škole i ostvarivanja socijalne udaljenosti. Rješenje je ponudio inovator iz Valpova Miroslav Špiranović.  Inovacija je rađena u Zajednici tehničke kulture Valpovo-Belišće i u njoj su uz Miroslava Špiranovića sudjelovali Tomislav Kudeljnjak i Dragan Francuz.

Inovacija g. Špiranovića je bedž koji daje zvučne i svjetlosne signale kada se osobe previše približe i tako prekrše potrebnu socijalnu distancu. Nazvao ga je Distancer 2M. Za predloženo rješenje je dobio financiranje kroz voucher u vrijednosti 3000 EUR, koji će iskoristiti za daljnji razvoj i zaštitu svoje inovacije.

„Projekt SYNERGY pomogao je pogurati moju ideju korak bliže realizaciji i zaštiti, te omogućio njenu razradu i testiranje. Ovakva nagrada mi potvrđuje da je ideja vrijedna daljnjeg ulaganja. “ – izjavio je Miroslav Špiranović.

Špiranović je ostvario financiranje prijavom svojeg projekta na natječaj Synergy platforme https://synergyplatform.pwr.edu.pl/ koja potiče suradnju i razvoj inovacija iz tri sektora visokih tehnologija: aditivna proizvodnja i 3D printanje, mikro i nanotehnološki procesi i materijali te industrija 4.0.

STEP RI poziva sve zainteresirane studente, doktorande, startupe, znanstvenike, istraživače, obrazovne institucije, organizacije i tvrtke da se priključe u nadolazeće pilot aktivnosti. Svi zainteresirani dodatne informacije mogu dobiti na e-mail: andrea.ostric@uniri.hr ili telefon 051 265 971.

Ne čekajte! Projekt SYNERGY koji potiče bolje povezivanje poduzeća, industrije, istraživačkih centara i kreatora politika u Središnjoj Europi te poticanje suradnje i sinergije među njima, ušao je u svoju završnicu i preostale pilot aktivnosti i modele financiranja inovacija putem vaučera završava  31.10.2020.